Vas megyei folyók, tavak, patakok > Vas megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vas megyei folyók, tavak, patakok > 7 weboldal. Kategória leírása: Vas megyében található folyók, tavak, patakok, vízrajz. Kerka-patak. Marcal. Répce. Pinka patak.

vasmegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Hársas tó
http://harsasto.extra.hu/

A tó a Hársas-patak felduzzasztásával gyönyörű erdei környezetben keletkezett néhány évtizede. Hivatalos neve Máriaújfalusi-víztározó, amit az alatta fekvő faluról kapott, amelyet korábban a patak kiáradó vize időnként elöntött. A Hársasnál szebb fekvésű víztározó aligha van szép hazánkban, de talán távolabb sem.

Hársas tó
Döröskei tó
http://makfavendeghaz.kx.hu/index.php?ugras=statikus&statoldal=747&nyelv=0&n ...

A falutól alig 3 km-re található a Döröskei tó, melyet a falu után kezdődő erdőn át gyalog vagy kerékpárral érdemes megközelíteni.Nagyon tiszta vize van,a part mentén sárga tavirózsák pompáznak.

Döröskei tó
Bajánsenyei-tó
http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=22470

A bajánsenyei tó az Őrségi tavak legnagyobbika, Velemér től (a falusi turizmus kedvelt célpontjától) mindössze 10 kilométerre van.

Bajánsenyei-tó
Vadása-tó
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=889

Hegyhátszentjakab szerintem csak a „vájt” fülűeknek mond igazán valamit. Nem forog közszájon. De hát így járnak azok a települések, melyek kimaradnak a helyi tó, víztározó nevéből, mint az itt, a Vadása-tó esetében is látható.

Vadása-tó
Kerka- patak
http://www.termeszetvilaga.hu/termeszetvedelem/kerka.html

Kerka- patak kanyargós folyása, vízállásának változásai egykor és ma is alapvetően befolyásolták a közelében letelepedett emberek életét.

Kerka- patak
Marcal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Marcal

A Marcal forráspatakjai a Bakonyban és Sümeg környékén[1] erednek. Ukk környékén érkezik ki a Kisalföld déli öblözetének kissé megsüllyedt, de annál erősebben letarolt síkságára. A Marcal-medence ez; tanúhegyei a Somló-hegy és a Ság-hegy. A folyó a Kemeneshát aljában teraszos völgyben folyik.

Marcal
íRépce
http://hu.wikipedia.org/wiki/Répce

A Répce és a Rábca ugyanazon folyó a Kisalföldön. A Répce a Hanság területén felveszi a Kis-Rábát (csatorna), innentől Rábca a neve. Bővebb kifejtését lásd: a Rábca szócikkben.

íRépce
Hirdetések
Oldal leírása
vasmegye.wyw.hu: Vas megye bemutatása. Vas megyei cégek, városok és települések, szálláshelyek, vendéglátóhelyek. Vas megye Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli régióban helyezkedik el, megyeszékhelye, Szombathely.
Gyűjteményünkben 273 válogatott Vas megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 273 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3379