Vas megyei települések, községek, falvak > Vas megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vas megyei települések, községek, falvak > 24 weboldal. Kategória leírása: Vas megyei települések, községek, falvak bemutatása. Települések, községek, falvak. Apátistvánfalva. Csákánydoroszló. Balogunyom. Acsád. Bucsu.

vasmegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Csákánydoroszló
http://www.csakanydoroszlo.hu

Csákánydoroszló község Nagycsákány mezőváros és Rábadoroszló Árpád-kori falu egyesüléséből jött létre 1939-ben. A községről szóló első feljegyzések a vasvári káptalan 1248. évi oklevelében található, terra Chakan "Csákány földje" néven.

Csákánydoroszló
Acsád
http://www.acsad.hu/

A Szombathelytől északkeletre elhelyezkedő Acsád nevét minden bizonnyal a honfoglaló Acsád vezérnek köszönheti. A falu mellett 1930-ban kőszarkofág került elő. A határában található Ablánc-malom egy azóta elpusztult falu emlékét őrzi.

Acsád
Balogunyom
http://www.balogunyom.hu/

A település monográfiájának szerkesztése 2004. őszén kezdődött el. Néhány lelkes falubeli vállalta magára, hogy feldolgozza történelmünket. Ez nem kis feladat. Az alapos gyűjtő, rendszerező, értékelő és feldolgozó munka még néhány hónapig, évig elhúzódhat. Addig csak néhány kiragadott részlettel mutatnánk be történelmünket.

Balogunyom
Csénye
http://www.falvak.hu/csenye

Krisztus elõtt 35.-33. években Octavianus, római császár meghódította Pannóniát. Ettõl fogva a vidék mint provincia szerepel, egészen kr.u. 377.-ig, a húnok betöréséig A Csénye község területén végigfolyó Gyöngyös patakot a rómaiakállítólag öntözõcsatornának használták, mert ez a vidék lapályosságánál fogva állattenyésztésre és földmûvelésre kiválóan alkalmas volt..A község határában a ,, Tilosalji ’’dûlõben, római sírokat és agyagedényeket találtak ...

Csénye
Rábapaty
http://www.rabapaty.hu/hu/bemutatkozas

A monda szerint községeink négy helyre települtek. A tetődombon Káró- vagy Dákópaty, a templom mellett Felsőpaty, az urasági majorság mellett Alsópaty és tőle délre, a vizenyős helyre Rábabogyoszló települ.

Rábapaty
Sitke
http://www.sitke.hu/hu/bemutatkozas

A község a római kori Bassiana város helyén alakult ki. A Borostyán út mentén elhelyezkedő egykori település amfiteátrumának nyomai a falu keleti határában ma is láthatók. A feltételezések szerint a Bölönt nevű ér egy római fürdőt is táplált, kénes vizének gyógyító hatása régóta ismert. Sitkét, a ják nemzetségből származó Sitkev család alapította, első okleveles említése Sitka néven 1251-ből való. 1427-ben vásáros hely volt, a XV.sz. végére pedig már mezővárosi rangot kapot

Sitke
Sorokpolány
http://www.sorokpolany.hu/

Sorokpolány a nyugati határhoz közel, Szombathely vonzáskörzetében a Sorok patak mentén húzódó, 820 főt számláló falucska.

Sorokpolány
Kisunyom
http://www.kisunyom.hu/

Kisunyom község Szombathelytől D-re, a 86 számú főközlekedési út mentén található. A község igazgatási területe természetföldrajzi tájbeosztás szerint az Alpokalja és Vasi dombság, illetve síkság nagy és középtájon belül két kistáj; a Pinka-fennsík és Gyöngyös-sík határán helyezkedik el. A település területe ugyanis a Jáki-Sorok és Perint patakok völgyszegélyén, ...

Kisunyom
Kétvölgy
http://www.ketvolgy.hu

Kétvölgy település Vas Megyében az osztrák-magyar-szlovén hármas határ találkozásánál lévő Szentgotthárdi kistérségben helyezkedik el.

Kétvölgy
Bajánsenye
http://www.bajansenye.hu/

Településünk Vas megye délnyugati sarkában, az Őrségben található. Bajánsenye az Őrség második legjelentősebb települése, a Kerka patak tágasabb völgyében a tájegységen belül az úgynevezett Belső-Őrség gazdasági és kulturális központja.

Bajánsenye

http://www.bo.hu/

A Répce-sík déli peremén, a Répce partján fekszik Bő község, amelyet mind a négy szomszédjával műút köt össze. Jóllehet Sárvár és Szombathely viszonylag messze vannak (21, illetve 34 km-re), és a legközelebbi város, Csepreg is 10 km távolságban található, a falu fekvése mégis kedvezőnek mondható, hiszen csak négy kilométerre van Bükfürdőtől, ami talán fontosabb a lakosság megélhetése szempontjából, mint az említett városok.

Bő
Csörötnek
http://www.csorotnek.hu

Csörötnek középkori település, a szentgotthárdi cisztercita apátság alapítása (1183) után, annak jobbágyfalujaként keletkezett. sörötnek nevének írásos említése 1350-ből származik először Chyrenuk formában.

Csörötnek
Zsédeny
http://www.zsedeny.hu/hu/bemutatkozas

Zsédeny község Vas megyében, a 84-es számú főközlekedési út mentén, Sárvártól kb. 10 km-re, Sopron irányában sík, sovány, homokos területen fekszik. Régi település, amit a község határában feltárt vaskori sírhalom is bizonyít. Nevét az Árpád kortól ismerjük az oklevelekből, első említése 1238-ból való.

Zsédeny
Bejcgyertyános
http://www.bejcgyertyanos.hu/hu/bemutatkozas

Bejcgyertyános ötszáz feletti lakosú, soros beépítésű, szalagtelkes község, amelynek egyes részein a halmaz településmódra utaló módon is helyezkednek el házai. A mai település 1928-ban jött létre Bejc és Hegyhátgyertyános egyesítésekor.

Bejcgyertyános
Bucsu
http://www.bucsu.hu/

Az Arany-patak mentén fekvő település első okleveles említése 1236-ból való. Akkor még Bulcsunak hívták, utalva ezzel Árpád nagyfejedelem után a legnagyobb hadvezérünkre, Bulcsura, kinek nyári szállásának központja volt itt fellelhető.

Bucsu
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
vasmegye.wyw.hu: Vas megye bemutatása. Vas megyei cégek, városok és települések, szálláshelyek, vendéglátóhelyek. Vas megye Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli régióban helyezkedik el, megyeszékhelye, Szombathely.
Gyűjteményünkben 273 válogatott Vas megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 273 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3379