Vas megye látnivalók > Vas megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vas megye látnivalók > 10 weboldal. Kategória leírása: Vas megye látnivalói, látnivalók, nevezetességek. Vasi volán Zrt. Jurisics-vár - Kõszeg. Sibrik kastély - Bozsok.

vasmegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Tőzikés Dobogó-erdő, Körmend
http://www.vendegvaro.hu/Tozikes-Dobogo-erdo-Kormend

Az erdő a keményfás ligeterdők egyik utolsó maradéka, ugyanakkor a megye egyik legjelentősebb tőzikés helye. A tőzike az ártéri erdők szigetszerűvé zsugorodásával vált védett virággá.

Tőzikés Dobogó-erdő, Körmend
Sibrik Kastély - Bozsok
http://www.budapesthotelstart.com/sights/sibrik-kastely.hu.html

A Sibrik Kastély Bozsok községben, az Irottkő Natúrpark területén található, amely a Kőszeg-hegység kedvelt kirándulóhelye Nyugat-Magyarországon, az osztrák határ közvetlen közelében. A vidék szubalpin klímája és a környező gyógyfürdők sok látogatót vonzanak. A Vas megyei falu története messzire nyúlik vissza, már Mátyás király is felkereste, a vár a hagyomány szerint eredetileg az ő vadászkastélyának épült, de ő a Sibrik családnak adományozta.

Sibrik Kastély - Bozsok
Az Eölbey-ház
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/3843_multbanezo_az_eolbey_haz

Hefele Menyhért időrendben utolsó szombathelyi alkotása, az eredetileg préposti székhelynek készült kis palota, az Eölbey-ház.

Az Eölbey-ház
Iseum (Isis szentély romkertje)
http://www.epulettar.hu/projekt/26719.aspx

Az 1963-ban megnyitott romkertben a római kori Savaria területén feltárt Isis-szentély és környékének II. századi épületmaradványai találhatók - de jelenleg nem látogatható. Legrangosabb épülete az istennő központi szentélye.

Iseum (Isis szentély romkertje)
Szombathely, Ferences kolostor
http://www.kolostorut.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemi ...

A ferencesek Paduai Szent Antal tiszteletére szentelt XIV. században épült temploma a barokk átépítések után is õrzi a középkori templom alapvetõ elemeit. A város barokk székesegyházában az 1792-ben Dorffmaister István által festett, Szent István pannonhalmi alapítását megörökítő oltárkép is fontos emléke a hazai szerzetesség történetének.

Szombathely, Ferences kolostor
Jurisics-vár - Kõszeg
http://www.utazzitthon.hu/koszeg_jurisics-var.html

Az egykori földesúri vár a városfallal és várárokkal körülvett Belváros északnyugati sarkában helyezkedik el. A város többi részétõl még külön vizesárok választotta el. Az ilyen jellegû kettõs várak Magyarországon ritkábban fordulnak elõ, inkább külföldi példáikat ismerjük.

Jurisics-vár - Kõszeg
Várpark, Körmend
http://www.vendegvaro.hu/Varpark-Kormend

A várpark az 1700-as években még franciakert volt, amelyet az 1800-as években angol stílusúra alakítottak át. A legtöbb növényritkaság ebben az időszakban került ide, de a parkban helyett kapott a Rába ártér természetes növényzete is.

Várpark, Körmend
Kőszeg - Jurisics-vár
http://magyar-varak.hu/magyar/varak_tortenet.php?betuazonosito=K&azonosito=176

Hazánk nagy történelmi múltra visszatekintő kisvárosát Magyarország nyugati határvidékén, az Alpokalja lábánál kereshetjük fel. A vár a fallal körülvett óváros területén helyezkedik el.

Kőszeg - Jurisics-vár
Szombathelyi zsinagóga
http://www.utisugo.hu/ismertetok/latnivalok/hotel-apartman-info-38688

A monumentális, akkortájt modernnek számító templom Magyarország első tornyos zsinagógáinak egyike. Stílusa a romantikából az ekelektikába fonódó kor építészeti elemeit ötvözi.

Szombathelyi zsinagóga
A Chernel-kert
http://www.buboscinege.hu

Kőszeg északkeleti részén a Címerpajzs dűlőben található a helyi védettséget élvező Chernel-kert. Egykor a Chernel család mintegy 1,5 hektáros birtoka volt, melyet gazdasági célokra használtak mindaddig, míg Chernel István, a jeles ornithológus, emlékkertté, madárvédelmi mintateleppé nem alakította.

A Chernel-kert
Hirdetések
Oldal leírása
vasmegye.wyw.hu: Vas megye bemutatása. Vas megyei cégek, városok és települések, szálláshelyek, vendéglátóhelyek. Vas megye Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli régióban helyezkedik el, megyeszékhelye, Szombathely.
Gyűjteményünkben 273 válogatott Vas megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 273 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3379