Vas megye története > Vas megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vas megye története > 4 weboldal. Kategória leírása: Vas megye története: Ősidők óta lakott terület. Szombathely már a római korban is létezett, Savaria néven. A város Felső-Pannonia igazgatási, kereskedelmi és vallási központja volt.

vasmegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Szombathely története
http://www.nagyonnagy.eoldal.hu/cikkek/szombathely-tortenete/szombathely-tor ...

Neve a szombatonként tartott vásárokra utal. Latinul Sabaria (vagy ahogy ma mondják Savaria), ami a Sibaris névből származik. Sibaris a mai gyöngyös patak ókori neve, ami átszeli a várost. A terület már az ősidőkben is lakott volt, erre régészeti leletek is utalnak. A római birodalom idején itt haladt át a borostyánkő út, ami fontos kereskedelmi útvonal volt.

Szombathely története
Kőszeg története
http://www.hungaryrooms.com/elmenybeszamolok/Kőszeg/koszeg_nevezetessegei_es ...

A város határában kőkori és bronzkori eszközöket találtak, amelyek közül kiemelkedik az 1841-ben, az Óház környékén talált 44 bronzsarló. A korábbi időkben a környéken inkább Szent Vidnek volt jelentősebb szerepe, de a középkortól már Kőszeg története bővelkedik eseményekben.

Kőszeg története
Celldömölk története
http://gayeriskola.cellkabel.hu/cell_to.htm

A mai Celldömölk kialakulásának korai történetében öt szomszédos, egymástól független helységet különböztethetünk meg. Ezek: Pórdömölk , az apátsági székhely, Nemesdömölk, a nemesi település, Kiscell, búcsújáróhely, Alsóság és Izsákfa mezogazdasági települések.

Celldömölk története
Az egyházmegye története
http://www.lutheran.hu/z/honlapok/vasev/18

A reformáció ezen a területen már a 16. század közepe táján elterjedt. 1541-ben a sárvári nyomdából jelent meg Sylvester János Újszövetsége, s a sárvári iskola is hírneves volt már.

Az egyházmegye története
Hirdetések
Oldal leírása
vasmegye.wyw.hu: Vas megye bemutatása. Vas megyei cégek, városok és települések, szálláshelyek, vendéglátóhelyek. Vas megye Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli régióban helyezkedik el, megyeszékhelye, Szombathely.
Gyűjteményünkben 273 válogatott Vas megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 273 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3379