Vas megye városai > Vas megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vas megye városai > 7 weboldal. Kategória leírása: Vas megyei városok bemutatása, önkormányzatok hivatalos oldalai Körmend. Kőszeg. Szentgotthárd. Vasvár. Csepreg.

vasmegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Körmend
http://www.kormend.hu/

Körmend sorsa ezer szállal kapcsolódott a Rábához, s a vár mindenkori akaratához. A mai város vidékét már a római időkben is a rábai átkelőhelye, s az erre haladó utak tették jelentőssé. A honfoglalás után Vasvár mellett Körmend volt a legjelentősebb lakott hely Vas megyében.

Körmend
Szentgotthárd
http://www.szentgotthard.hu/

Szentgotthárd Város internetes portálja. Hírek, információk, események, programajánló, rendeletek, határozatok...

Szentgotthárd
Vasvár
http://www.vasvar.hu/

Vasvár az egyik legkisebb városa a megyének és jelenleg Csepreggel és Répcelakkal együtt Vasvárnak a népességszáma van a megyében 5000 fő alatt, így országos szinten is a legkisebb városkategóriába tartozik. A lakosságlétszáma 5000 fő körül mozog, az elmúlt tíz év népességi adatai alapján kismértékben,de folyamatosan csökken.

Vasvár
Őriszentpéter
http://www.oriszentpeter.hu/pages/varos.aspx

Az első települési emlékek a római korból származnak. Őriszentpéter területén a Zala egyik fontos átkelőhelye volt, ami mellett egy jelentős település alakult ki nyilván több mint állomás, de az írásos források, az ásatásokból előkerült feliratok nem segítenek a település nagyságának, jogállásának tisztázásában. Minden esetre a közlekedési fekvés később is meghatározó lesz Őriszentpéter életében.

Őriszentpéter
Répcelak
http://www.repcelak.hu/

Nevét a település mellett található Répce folyóról kapta. A 86-os főútvonal keresztülhalad rajta. Szombathelytől 40, Győrtől 65 km távolságra fekszik. Olyan képzeletbeli kör közepén fekszik, ahol 20 kilométeren belül nincs város.

Répcelak
Bük város
http://www.buk.hu/

A kb. 3000 lakosú Város Magyarország nyugat-dunántúli idegenforgalmi régiójában, Vas megyében, a Felső-Répcementi kistérségben található. Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a Répce-síkon fekvő üdülőhely Szombathelytől 27 km, Soprontól 47 km távolságra helyezkedik el. Az osztrák határ közelsége meghatározó jelentőségű a fürdőhely és a régió fejlődésébe

Bük város
Csepreg
http://www.csepreg.hu/

Csepreg környéke földrajzilag a nyugat-magyarországi peremvidék része. Itt találkozik egymással az Alpok keleti lábánál elkerülő dombvidék és a magyar Kisalföld. A terület a Rába-Rábca vízgyűjtő rendszeréhez tartozik. A környék legnagyobb folyója a Répce.

Csepreg
Hirdetések
Oldal leírása
vasmegye.wyw.hu: Vas megye bemutatása. Vas megyei cégek, városok és települések, szálláshelyek, vendéglátóhelyek. Vas megye Magyarország nyugati részén, a Nyugat-Dunántúli régióban helyezkedik el, megyeszékhelye, Szombathely.
Gyűjteményünkben 273 válogatott Vas megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 273 | Várakozó linkek: 3 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3379